20. letna konferenca ocenjevalcev vrednosti

Tiskalniku prijazna oblika
Datum: 
8. 6. 2017 do 9. 6. 2017

20. letna konferenca ocenjevalcev vrednosti

 

Lokacija: Grand hotel Sava, Rogaška Slatina

 

Vabilo

Dragi Jamski Človek,

upamo, da si vredu. Mi smo. Malo nas zadnje leto firbec matra, ali zakon nese v votlino. Špekuliramo, da če v votlini nesejo mobiteli, potem tja nese tudi zakon. A nesejo mobiteli v votlini? Ampak fouš ti pa nismo. Pri teh letih pa artritis. Tc, tc, tc … Kako stoji stroka ocenjevanja? Petek, trinajstega, črna mačka, ki ti prečka pot, zlomljeno ogledalo, zaporedje števil 666, kolcanje, kihanje? Nič novega ni, da smo ocenjevalci vraževerni. Ampak, enostavno povedano: če si tvoje bitje in um prizadevata v neki smeri, se bodo našla vrata, ki nam bodo odprla pot do tja. Ob tem pa velja pomisliti na znani stari rek: Pazi, kaj si želiš!

Saj veš, da imamo v začetku junija žur. Smo ti poslali vabilo. Pri nas je vse po novem. Spet stojimo v vrsti za stanovanja. Je zdaj res že pravi čas za nakup? Láhko tebi v tvoji votlini. Mi moramo biti bolj sofisticirani. Črt drgne svoj  Ekonometrični model za napovedovanje gibanja cen nepremičnin, Vid pa besno investira. Razložil nam bo, kako njegov vzajemni sklad vlaga v nepremičnine. Karin ima rada okvirje. In letos dobi za nagrado čisto novega. Od IVSC. MSOV 2017. Okvir, da gate para. Sama ušesa so nas. Marko in Igor  razlagata, da je makrookolje táko, da boljše ne bi moglo biti. Saj res, so tudi pri vas legalizirali kanabis? Od Wifi, oblakov, BYOD, COPE, SYOD, masovnih podatkov in IoT do varnosti interneta smeti. Vse jasno. Če česa ne razumete, to še ne pomeni, da ste bukselj. O internetnih pasteh vsakdana nam bo razlagal Boštjan. Pa software bomo ocenjevali. Slavko to obvlada. Beta je pred gamo in za alfo, pravi Sine in razloži, da je Krka v bistvu reka. Za pikico na i nam bo Janez s kameradi razložil, da obstaja premoženje s posebnim trgovalnim namenom. Čudno ime za hotel. Ampak trženje je alfa in omega. In Aleš nam bo razložil, da je najbolj zoprno pri trženju ocenjevalskih storitev, kadar ljudje odgovarjajo z vprašanji. To počnejo samo bleferji ali pa preroki. In to lažni preroki. Res, da ne vem, zakaj lažni. Nobenega pravega ne poznam. Če ne poznaš pravega, potem ne moreš vedeti, kakšni so lažni.

V glavnem. Dragi Jamski Človek – ne bomo ti zamerili, če prideš samo popoldan. Ti bomo poslali povzetek. Obljubimo. Za zabavo bomo poskrbeli. Na nas je, da s sabo prinesemo dobro voljo in širok nasmeh. Kdor hoče uživati veselje, ga mora deliti z drugimi. Sreča je bila namreč rojena kot dvojčica. Skratka. Dragi prijatelji, če ste manjkali lani, vam ponujamo odrešitev. Pravijo, da sreče in mavrice ne vidimo nad svojo streho. No ja, samo veseli ljudje najdejo srečo. Tudi nad svojo streho. Torej: udeležba obvezna!

Tvoji Ocenjevalci

 

Kraj

Nastanitev je predvidena v Grand hotelu Sava v Rogaški Slatini; priporočamo čim prejšnjo rezervacijo (po telefonu 03 811 40 00 ali elektronski pošti info@hotel-sava-rogaska.si).

V četrtek, 8. junija 2017, bo družabni večer v restavraciji Kaiser v Grand hotelu Sava.

Na konferenco se lahko prijavite najkasneje do 29. maja 2017 s prijavnico, ki jo najdete na naši spletni strani, kjer jo je mogoče tudi oddati. O sprejetju prijave Vas bomo obvestili po elektronski pošti. Opozarjamo Vas tudi, da se morate od konference odjaviti, če boste morebiti zadržani, saj Vam bomo sicer zaračunali udeležnino. Obvestilo o odjavi pošljite na naslov info@si-revizija.si.

Za udeležnino na 20. letni konferenci ocenjevalcev vrednosti boste odšteli 439,20 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan). Za aktivne imetnike strokovnega naziva in za osebe, ki imajo na dan prijave na konferenco veljavno dovoljenje za opravljanje nalog pooblaščenega revizorja oziroma pooblaščenega ocenjevalca vrednosti, znaša udeležnina 373,32 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan). Udeležnino je treba nakazati na poslovni račun Slovenskega inštituta za revizijo 02085-0015504554 pri Novi Ljubljanski banki, d. d., pet dni pred začetkom konference. Vanjo je všteta tudi večerja na družabnem večeru v četrtek, 8. junija. V polje za sklicevanje na številko vpišite 00 4563-17.

Če ste vpisani v register pri Slovenskem inštitutu za revizijo, vas prosimo, da v prijavnico obvezno vnesete vpisno številko zaradi vnosa ur dodatnega izobraževanja.

 

Program
Četrtek, 8. junija 2017
8.30-9.00 Registracija udeležencev
9.00-9.30 Pomen ocenjevalcev vrednosti za SIR

dr. Marjan Odar
9.30-10.00 Trenutni položaj ocenjevalcev vrednosti

dr. Samo Javornik
10.00-10.30 Bistvene novosti MSOV

mag. Karin LušnicPodelitev certifikatov novim pooblaščenim ocenjevalcem vrednosti
10.30-11.00 Odmor/Volitve
11.00-11.45 Makroekonomske in finančne razmere v Sloveniji

mag. Tomaž Košak
11.45-12.30 Ekonometrični model za napovedovanje gibanja cen nepremičnin

Črt Lenarčič
12.30-14.30 Odmor za kosilo
14.30-15.15 Nepremičninski skladi – investicijski proces

Vid Pajič
15.15-16.00 Regresijska beta in alternative

mag. Ivan Kebrič
16.00-16.15 Odmor
16.15-17.00 Prodaja storitev ocenjevanja vrednosti

mag. Aleš Lisac
19.00 Monokomedija Jamski človek
20.15 Večerja in družabno srečanje
 
Petek, 9. junija 2017
9.00-9.45 Donosi obveznic

dr. Igor Lončarski
9.45-10.30 Izvajanje ocene SW produkta

Slavko Stošicki
10.30-11.15 Od Wifi, oblakov, BYOD, COPE, SYOD, masovnih podatkov in IoT do varnosti interneta smeti

dr. Boštjan Kežmah
11.15-11.30 Odmor
11.30-12.00 Ocenjevanje premoženja s posebnim trgovalnim namenom – vidik ocenjevalca vrednosti podjetij

mag. Karin Lušnic
12.00-12.30 Ocenjevanje premoženja s posebnim trgovalnim namenom – vidik ocenjevalca vrednosti nepremičnin

Janez Kratnar
12.30-13.30 Okrogla miza o ocenjevanju premoženja s posebnim trgovalnim namenom

moderatorka okrogle mize: Mojca Janko
13.30-13.45 Zaključek konference

 

Oznake

Če ste vpisani v register pri Slovenskem inštitutu za revizijo, vas prosimo, da v prijavnico obvezno vnesete vpisno številko zaradi vnosa ur dodatnega izobraževanja.

Po določbah pravilnikov o priznanju dodatnega izobraževanja se pooblaščenim revizorjem, pooblaščenim ocenjevalcem vrednosti, preizkušenim računovodjem, preizkušenim notranjim revizorjem, preizkušenim revizorjem informacijskih sistemov, preizkušenim davčnikom in revizorjem za konferenco prizna 13 ur.

Oznaka konference:

- za pooblaščene revizorje: B

- za pooblaščene ocenjevalce vrednosti: C

 

Prijava/Odjava