26. LETNA KONFERENCA RAČUNOVODIJ
25.5.2023 -26.5.2023

Si predstavljate, da bi manjkali na osrednjem dogodku Sekcije preizkušenih računovodij in računovodij pri Slovenskem inštitutu za revizijo? Boste potemtakem zamudili 26. letno konferenco računovodij, ki bo na Ptuju 25. in 26. maja 2023?

Zakaj bo naš dogodek tako zanimiv? Na to vprašanje bi bilo enostavno odgovoriti tako, da bi kratko povzeli program. A konferenca je mnogo več kot le program. Je priložnost slišati o obrisih prenovljenih Slovenskih računovodskih standardov, ki nastajajo pri Komisiji za SRS-je. Na konferenci se s prispevki predstavlja pet od sedmih članov komisije, vključno s predsednikom in direktorjem Slovenskega inštituta za revizijo, dr. Marjanom Odarjem. Prav tako bo priložnost za seznanitev z nekaterimi zelo aktualnimi temami s področja računovodenja, obdavčitve, pa tudi trajnostnega poročanja in s pravnimi vidiki odpuščanja delavcev. Odpuščanje? Seveda neprijetno. A kdor bo na naši konferenci, mu odpuščanje ne grozi. Če pa bi se po kakšnem naključju že zgodilo, smo prepričani, da s takim znanjem in ob stalnem povpraševanju po strokovnjakih s področja računovodenja ne bi bil prav dolgo brez dela, če bi le tako hotel.

Še tako dobrega dogodka ni brez ljudi. In udeleženci naših konferenc ste najboljši, zato vas vabimo v našo družbo in se veselimo priložnosti, da rečemo kakšno tudi v živo.

Nekaj vrstic prej že piše, da je konferenca mnogo več kot le program. Vendar pa je ta tudi pomemben, zato le hitro klik na naslednjo stran, kjer je podrobno predstavljen, in potem še na prijavnico. Se vidimo!

Četrtek, 25. maja 2023
8.30–9.00 Sprejem in registracija
9.00–9.20 Uvodni nagovor in podelitev certifikatov
Mihael Kranjc, predsednik Sekcije računovodij in preizkušenih računovodij
9.20–9.45 Aktualna vprašanja s področja računovodenja
dr. Marjan Odar, direktor Slovenskega inštituta za revizijo
9.45–10.30 Davčna reforma
Tilen Božič, Ministrstvo za finance
10.30–11.15 Odmor
11.15–12.00 Računovodenje najemov – najpogostejše dileme
mag. Andreja Mušič, Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije
12.00–12.45 Pripoznavanje prihodkov glede na stopnjo dokončanosti in računovodenje začasnih situacij (gradbene pogodbe, računalniški programi)
Dušan Hartman, PricewaterhouseCopers
12.45–14.30 Odmor za kosilo
14.30–15.15 Pogoji za opredelitev rezervacij dolgov in pogojnih obveznosti
mag. Saša Jerman, Jerman & Bajuk, d. o. o.
15.15–16.00 Najpogostejši primeri »kreativnega« računovodstva v praksi
Mihael Kranjc, Saša, d. o. o.
16.00–16.45 Moč pozitivnih misli
Anja Križnik Tomažin, Anfima, d. o. o.
19.00 Murder mystery večerja

 

Petek, 26. maja 2023
9.00–9.45 Izzivi računovodenja v zvezi s trajnostnim poročanjem (CSRD, ESTP, ESG)
mag. Blanka Vezjak, Vezjak svetovanje, d. o. o.
9.45–10.30 Davčna obravnava izdatkov »team buildinga« oziroma drugih programov, namenjenih izboljšanju počutja zaposlenih
Mojca Müller, Anova, davčne rešitve, d. o. o.
10.30–11.15 Obračun DDV-ja pri »prezaračunavanju«
mag. Aleksandra Heinzer, Pakta svetovanje, d. o. o.
11.15–11.30 Odmor
11.30–12.15 Pravni vidiki odpuščanja delavcev (poslovni razlogi, krivda, nesposobnost …)
mag. Tamara Kek, odvetnica
12.15–13.00 Problematika obračuna prejemkov iz delovnega razmerja
Jure Mercina, odvetnik
13.00 Sklep konference

 

 

Murder MysteryParticipativna večerja z umorom je zabaven tematski večer, na katerem boste sodelovali tudi vi - nekateri kot osumljenci, ostali pa kot raziskovalci! Scenarij "Umor v Grandu" se dogaja v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, v času ameriške prohibicije, v gangsterskih krogih v Chicagu. Sedem mesecev po grozni tragediji »Masaker na Valentinovo« je Al Scapone, snovalec masakra, nenadoma tudi sam žrtev umora! Ali vam bo uspelo razrešiti Umor v Grandu in ugotoviti, kdo ga je naročil?

Predlagamo vam, da se oblečete v stilu s temo večera, saj bo to še bolj pripomoglo k zabavnemu vzdušju - ni pa to nikakor potrebno in zahtevano. Bi se na dogodku bolje kot v obleki s kravato počutili v kavbojkah in majici? Potem vas prosimo, da pridete v kavbojkah in majici. Udobje udeležencev je naše glavno vodilo.

Vsa ostala potrebna navodila boste prejeli na samem prizorišču na dan dogodka - pridite pripravljeni na večer zabave in smeha, pa tudi skrivnosti in umorov!

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo

Dušan Hartman

Dušan Hartman ima več kot 30 let izkušenj na področju revizijskih storitev za številne slovenske družbe v avtomobilski, prehrambni in telekomunikacijski industriji ter v številnih drugih industrijah široke potrošnje. Njegovo glavno strokovno področje vključuje mednarodne revizije po MSRP-jih. Poleg izkušenj pri revizijah je sodeloval tudi v več forenzičnih revizijskih poslih in poslih korporativnega upravljanja. Licenco pooblaščenega revizorja je pridobil v Sloveniji leta 1994. Nadaljevanje njegovega strokovnega izobraževanja je podprto s članstvom pri Slovenskem inštitutu za revizijo, kjer je bil dolga leta član strokovnega sveta, še vedno pa je član komisije za pripravo SRS-jev. V Sloveniji eden največjih strokovnjakov za konsolidiranje in tudi avtor številnih člankov s tega področja je aktivno vključen v izobraževalni proces pri Slovenskem inštitutu za revizijo. Zaposlen je v revizijski družbi PwC.

 

Mag. Aleksandra Heinzer

Mag. Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. Končala je univerzitetni in magistrski študij pri Fakulteti za upravo v Ljubljani. V okviru študija se je specializirala za upravne in posebne  upravne postopke, zlasti je pridobila ustrezna znanja na  področju davčnega postopka in davčnega sistema v Republiki  Sloveniji in nato tudi diplomirala in magistrirala s področja davka na dodano  vrednost. Skozi dolgoletno delo se je specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim naročnikom pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

 

Saša Jerman

Saša Jerman ima več kot 30 let strokovnih izkušenj na področju davka, računovodstva in revizije. Prva zaposlitev: Služba družbenega knjigovodstva (sedaj FURS) na področju nadzora, od leta 1994 v revizijski družbi Podboršek, k. d., kot pooblaščena revizorka in vodja revizijskih projektov, od leta 2000 zaposlena v mednarodni revizijski družbi KPMG kot vodja davčnega in pravnega svetovanja. Od leta 2004 do 2007 zaposlena na Slovenskem inštitutu za revizijo in odgovorna za področje davkov. Od konca leta 2007 ustanoviteljica, solastnica in direktorica družbe za davčne, računovodske in pravne storitve ter svetovanje in izobraževanje Jerman & Bajuk, d. o. o., vodja zahtevnejših projektov s področja reorganizacije, statusnih preoblikovanj družb in davkov. Je predsednica odbora preizkušenih davčnikov in podpredsednica strokovnega sveta pri Slovenskem inštitutu za revizijo. Ima večletne izkušnje pri vodenju in izvedbi zahtevnih projektov na poslovnem, davčnem in revizijskem področju.

 

Tamara Kek

Tamara Kek, odvetnica iz Ljubljane, ima dolgoletne izkušnje na področju davčnega, delovnega, ustavnega, gospodarskega in upravnega prava. Pred začetkom opravljanja samostojnega odvetniškega poklica je svoje znanje na navedenih pravnih področjih med drugim pridobivala v Uradu Varuha človekovih pravic, na takratnem Generalnem davčnem uradu Slovenije, na Ministrstvu za finance Republike Slovenije, pri Informacijskem pooblaščencu in na Ustavnem sodišču Republike Slovenije. Med prednostna področja njenega delovanja spadajo ustavno pravo, davčno-finančno pravo, delovno pravo, gospodarsko pravo in upravno pravo. Je tudi avtorica strokovnih člankov s področja ustavnega prava, davčnega prava in delovnega prava. Prav tako se kot predavateljica udeležuje strokovnih srečanj s teh področij.

 

Mihael Kranjc

Mihael Kranjc je preizkušeni računovodja in preizkušeni davčnik. Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je končal magistrski program računovodstvo in revizija. Od leta 1990 deluje na področju računovodstva v računovodskem servisu Saša iz Ljubljane, katerega soustanovitelj in direktor je. V več kot 30 letih dela je bil odgovoren za poslovne knjige in računovodske izkaze več kot 150 različnih organizacij, večinoma gospodarskih družb iz najrazličnejših panog, pa tudi samostojnih podjetnikov, društev in zavodov tako domačih kot tujih lastnikov ali ustanoviteljev, zato ima zelo bogato praktično znanje s področja računovodenja in obdavčitve. Imenovan je za sodnega izvedenca za področje računovodstva in davkov.

Pri Slovenskem inštitutu za revizijo je predsednik Odbora preizkušenih računovodij in računovodij, član Komisije za Slovenske računovodske standarde ter področni urednik za računovodstvo pri reviji SIR*IUS in član Odbora preizkušenih davčnikov. Mihael je avtor mnogih stališč Odbora s področja računovodstva v rubriki Iz prakse za prakso, predava o raznih aktualnih računovodskih in davčnih temah ter sodeluje pri izobraževanju novih generacij strokovnjakov z nazivi pri Slovenskem inštitutu za revizijo.

 

Anja Križnik Tomažin

Anja Križnik Tomažin je univ. dipl. ekon., strokovnjakinja javnega in poslovnega nastopanja, trenerka komunikacijskih veščin, certificirana executive in Jungian coachinja ter SDI mojstrica. Njena življenjska strast je s polno mero energije ljudem pomagati izvleči iz njih najboljše, saj verjame, da se vsi potenciali skrivajo v nas samih. Anjino široko znanje in bogate izkušnje na področju javnega nastopanja in komuniciranja so rezultat njene 14 let dolge uspešne kariere televizijske voditeljice, 10 let dela trenerke, fasilitatorke in predavateljice ter iskalke znanja o različnih načinih komuniciranja in metodah coachinga v zadnjih letih. Svoje znanje prenaša na posameznike in skupine pri izpopolnjevanju njihovega nastopa, komuniciranja ter osebne in poslovne rasti.

 

Jure Mercina

Jure Mercina je odvetnik in partner v odvetniški pisarni Blaž Pate & Partnerji. Pri svojem delu se ukvarja predvsem z davčnim pravom, s poudarkom na neposrednih davkih in mednarodno obdavčitvijo. Redno predava in izdaja članke v priznanih strokovnih revijah.

 

Mojca Müller

Mojca Müller, univ. dipl. ekon., je aktivna preizkušena davčnica pri Slovenskem inštitutu za revizijo. Svoje znanje redno dopolnjuje na raznih predavanjih in konferencah. Je avtorica številnih člankov in predavanj na področju davkov in računovodstva. Redno sodeluje s portaloma FinD-INFO in Računovodja.com. Občasno sodeluje tudi z drugimi organizacijami, in sicer: Zvezo računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije, podjetjem SAOP, poslovnim medijem Finance. S februarjem 2022 je pridobila tudi status predavateljice na Visoki šoli za računovodstvo za predmetno področje Davki.V podjetju ANOVA, davčne rešitve d.o.o. opravlja računovodske in davčne storitve za podjetja in posameznike. Slovenskim podjetjem pomaga pri DDV identifikacijskih postopkih v drugih državah EU. Vodi tudi postopke za pridobitev DDV identifikacijske številke za tuja podjetja v Sloveniji.

 

Mag. Andreja Mušič

Mag. Andreja Mušič je zaposlena na Zvezi računovodij, finančnikov in revizorjev in je aktivna članica Komisije za SRS pri Slovenskem inštitutu za revizijo. Opravila je tudi izobraževanje za pooblaščenega revizorja. Predava na strokovnih seminarjih, konferencah in simpozijih in na temo računovodstva in davkov.

 

Dr. Marjan Odar

Dr. Marjan Odar je doktor poslovno-organizacijskih znanosti, pooblaščeni revizor, preizkušeni poslovni finančnik, preizkušeni davčnik in docent na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Od ustanovitve je direktor Slovenskega inštituta za revizijo ter glavni in odgovorni urednik revije SIR*IUS. Predava na strokovnih seminarjih s področja revizije, računovodstva, financ in davkov, ki jih organizirajo različne strokovne institucije, z znanstvenimi in strokovnimi članki pa redno sodeluje na konferencah in simpozijih s področja računovodstva, revizije in tudi gospodarskega prava v Sloveniji in tujini.
Kot glavni avtor je aktivno sodeloval pri pripravi in uvedbi SRS 2006, je tudi predsednik Komisije za Slovenske računovodske standarde in glavni avtor SRS 2016. Je avtor številnih razprav s področja revizije, računovodstva in davkov ter sorodnih področij. Njegova bibliografija v Cobissu obsega preko 570 del.

 

Mag. Blanka Vezjak

Mag. Blanka Vezjak, specialistka za revizijo in svetovanje o poslovanju, pooblaščena revizorka, preizkušena računovodkinja, preizkušena notranja revizorka, CIA (Certified Internal Auditor), preizkušena državna notranja revizorka in državna revizorka, se ukvarja predvsem s svetovanjem pri obvladovanju tveganj in z notranjim revidiranjem, od leta 2008 prek svojega podjetja Vezjak svetovanje, d. o. o. Pred tem je od leta 1994 vodila oddelke za zunanjo revizijo in obvladovanje tveganj v največjih mednarodnih revizijskih in svetovalnih družbah. Poglobljeno se ukvarja s področji notranje revizije, informacij za odločanje, obvladovanja tveganj, korporativnega upravljanja in trajnostnega poslovanja – pri vodenju in izvajanju notranjerevizijskih in svetovalnih projektov pri strankah, z delovanjem v strokovnih organih, s predavanji in strokovnimi članki ter kot zunanja neodvisna članica revizijskih komisij nadzornih svetov. Svoja znanja in dolgoletne izkušnje je strnila v knjigi Trajnostno poslovanje: priročnik za organizacije (Uradni list, marec 2022).

Konferenca bo v dvorani Tacit v Grand hotelu Primus na Ptuju. Nastanitev je predvidena v Grand hotelu Primus. Priporočamo čimprejšnjo rezervacijo s priloženim obrazcem, ki ga pošljete po elektronski pošti na naslov natasa.oresek@terme-ptuj.si ali hotel.primus@terme-ptuj.si. Dodatne informacije lahko dobite po telefonu na številki 02 749 24 506. Za udeležence/-ke je cena nočitve z zajtrkom v Grand hotelu Primus v enoposteljni sobi 112,00 €.

Na konferenco se prijavite s prijavnico, ki jo najdete na naši spletni strani. O sprejetju prijave vas bomo obvestili po elektronski pošti. Opozarjamo vas tudi, da se morate od konference odjaviti, če boste morebiti zadržani, saj vam bomo sicer zaračunali udeležnino. Obvestilo o odjavi pošljite na naslov info@si-revizija.si.

Za udeležnino na konferenci boste odšteli 439,20 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan). Za pooblaščene ocenjevalce vrednosti, aktivne imetnike strokovnega naziva in kolektivne člane Inštituta znaša udeležnina 373,32 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan), za kolektivne člane fizične osebe pa 395,28 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan).

• za prijavljenih 2 do 5  udeležencev iz iste družbe nudimo 10 % popust;
• za prijavljenih več kot 5  udeležencev iz iste družbe nudimo 15 % popust;
• za prijavljenih 2 do 5 udeležencev iz kolektivnega člana-revizijske družbe ali kolektivnega člana-pravne osebe nudimo 20 % popust;
• za prijavljenih več kot 5 udeležencev iz kolektivnega člana-revizijske družbe ali kolektivnega člana-pravne osebe nudimo 25 % popust.

Popusti se med seboj ne seštevajo, velja tisti, ki je višji.

Podatke za plačilo konference boste prejeli po elektronski pošti.

Po določbah pravilnikov o priznanju dodatnega izobraževanja se pooblaščenim ocenjevalcem vrednosti, preizkušenim računovodjem, preizkušenim notranjim revizorjem, preizkušenim revizorjem informacijskih sistemov, preizkušenim davčnikom in revizorjem za konferenco prizna 12 ur.

Oznaka konference za pooblaščene ocenjevalce vrednosti: B.
Konferenca je v skladu s soglasjem Agencije za javni nadzor nad revidiranjem ovrednotena z oznako B.

Prijava enega uporabnika

Za prijavo je naprej potrebna registracija v naš sistem SIS. Ob registraciji vnesite svoje ime, priimek, geslo in elektronski naslov. Po uspešni registraciji lahko na portalu ali prek spodnje povezave dostopate do seminarja in se nanj tudi prijavite s klikom na gumb Prijava na seminar.

Prijava več oseb preko podjetja

  • Prva prijava

Za prijavo je naprej potrebna registracija v naš sistem SIS. V sistem naj se registrira ena oseba, ki bo upravljala podatke o podjetju in urejala prijavljene na seminar. Ob registraciji poleg osnovnih podatkov še obvezno izpolnite podatke o podjetju(na to podjetje bomo za vse prijavljene potem izstavili račune). 

Po registraciji na pregledu profila preverite podatke o podjetju in se pomaknite v meni za upravljanje podjetja s klikom na gumb Prijavi se kot upravljalec tega podjetja. Preverite ime podjetja in kliknite Shrani. Prikaže se nadzorna plošča za upravljanje podjetja. S klikom na gumb Uporabniki dostopate do vseh oseb, ki jih upravljate s tem računom. Dodajte potrebne uporabnike. Nato se vrnite na željeni seminar. Na dnu strani bo gumb, ki Vam bo omogočal prijavo prek podjetja. Na tem mestu boste lahko enostavno prijavili uporabnike.

  • Nadaljne prijave

Na dnu pregleda seminarja se bo nahajal gumb za prijavo prek podjetja. Nato se bo izpisal seznam uporabnikov. S klikom na gumb prijava boste uporabnika prijavili na izobraževanje.

Prijava Odjava