25. LETNA KONFERENCA REVIZORJEV
5.9.2024 -6.9.2024

Vabljeni na 25. letno konferenco revizorjev, ki je letos tudi volilna. Volimo namreč nove člane revizijskega sveta, zato dobrodošli vaši kandidatni predlogi in glasovi zanje, saj je tudi od tega odvisno, kako bo deloval vaš Slovenski inštitut za revizijo. Letošnja konferenca nam bo ponudila dinamične teme, saj živimo v času stalnih sprememb. Zato bo zanimivo prisluhniti, kakšne spremembe se obetajo v Zakonu o revidiranju, Zakonu o gospodarskih družbah, izvedeli bomo, kaj je grozeča insolventnost in druge novosti. Tudi letos se ne bomo mogli popolnoma izogniti trajnostnim dejavnikom oziroma ESG-ju, pripravljajo se trajnostni standardi za majhna in srednja podjetja, na IT področju bomo izvedeli, ali in kako lahko uporabimo orodja umetne inteligence na področju revidiranja, dotaknili pa se bomo tudi kibernetske varnosti podatkov naših strank. Ste tudi vi opazili, da je revizorjev čedalje manj? Prisluhnimo in sodelujmo na okrogli mizi, na kateri bomo odgovarjali na vprašanje, kako na revizijo gledajo mladi in kaj delamo narobe, da poklic dolgoročno postaja deficitaren. Da spodbudimo mlajše sodelavce k poklicu pooblaščeni revizor, imejte v mislih, da jih lahko prijavite na konferenco, tako kot je nekoč že bila navada. Večerni del konference je kot vsako leto namenjen druženju s sodelavci in prijatelji. Zagotovo dogodek, ki ga ne smete zamuditi.

Četrtek, 5. septembra 2024
8.30–9.00 Registracija udeležencev
9.00–9.45 Uvodni nagovor in podelitev certifikatov
Dr. Samo Javornik, Slovenski inštitut za revizijo
9.45–10.30 Vloga revizorjev v razvoju finančnega sistema
Nikolina Prah, državna sekretarka, pristojna za področje finančnega sistema, Ministrstvo za finance
10.30–11.15 Novela ZGD-1m
Mag. Karla Pinter, generalna direktorica Direktorata za notranji trg, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport
11.15–11.45 Odmor in volitve revizijskega sveta
11.45–12.30 Novela ZRev-2
Mateja Cimerman, Tomo Sbrizaj, Agencija RS za javni nadzor nad revidiranjem
12.30–13.15 Voluntary sustainability reporting standard for non-listed small and medium-sized enterprises (SMEs)
Paul Gisby, Accountancy Europe
13.15–15.00 Odmor za kosilo
15.00–15.45 Aktualnosti s področja revidiranja in bistvene ugotovitve iz opravljenih nadzorov
Mateja Cimerman, mag. Mitja Skitek, Agencija RS za javni nadzor nad revidiranjem
15.45–17.00 Okrogla miza »Izzivi kadrovanja v revizijskih družbah«;
Nives Orešnik, Manpower; Sara Breznikar Kleja Kovačič, Sanja Košir Nikašinović
Moderator: dr. Samo Javornik
18.00 Piknik pri Martinovi izbi

 

Petek, 6. septembra 2024
9.00–9.45 Grozeča insolventnost
Dr. Samo Javornik, mag. Mitja Skitek (SIR*IUS)
9.45–10.30 Razkrivanje pravnih poslov v poročilu o odnosih do povezanih družb
Dr. Borut Bratina, dr. Peter Podgorelec (SIR*IUS)
11.15–11.45 Odmor
10.30–11.15 UI in uporaba orodij pri revidiranju
Mag. Matjaž Pušnik, KPMG (SIR*IUS)
11.45–12.30 Kibernetska varnost v revizijskih družbah
Dr. Boštjan Kežmah, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (SIR*IUS).
12.30–13.15 Uspešna navigacija revizorjev – kako polnovredno živeti in poslovati
Janez Žezlina, Energos consulting group
13.15 Zaključek

Konferenca bo v kongresnem centru Thermana Park Laško. Nastanitev je predvidena v hotelu Thermana Park Laško in hotelu Zdravilišče Laško. Priporočamo čimprejšnjo rezervacijo na spletni strani Booking – Razpoložljivost (thermana.si).

Cena na osebo / na noč / standardna soba Thermana Park Laško****, Superior Zdravilišče Laško ****
Nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi 150 EUR – 30% = 105,00 EUR 119 EUR – 20% = 95,20 EUR
Nočitev z zajtrkom v enoposteljni sobi 185 EUR – 30% = 129,50 EUR 144 EUR – 20% = 115,20 EUR
Predčasen prihod ali pozen odhod iz sobe 50 EUR 50 EUR

Turistična taksa znaša 2,50 €, prijavnina znaša 2 €.

V hotelu omogočajo tudi predčasen nakup kosila po znižani ceni, v predprodaji stane 23 € na dan konference pa 28 €. Kupite ga lahko s klikom na povezavo.

O izvedbi vas bomo obvestili po elektronski pošti. Opozarjamo vas, da se morate, če boste morebiti zadržani, od konference odjaviti vsaj tri dni pred njegovo izvedbo, sicer vam bomo zaračunali udeležnino. Obvestilo o odjavi pošljite na naslov info@si-revizija.si. V primeru, da vam že pošljemo gradivo, vam zaračunamo 30 % udeležnine ne glede na razlog odpovedi.

Za udeležnino na 25. letni konferenci revizorjev boste odšteli 536,80 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan). Za pooblaščene revizorje in revizijske družbe, kolektivne člane Slovenskega inštituta za revizijo, pooblaščene ocenjevalce vrednosti in aktivne imetnike strokovnega naziva znaša udeležnina 456,28 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan).

odatke za plačilo konference boste prejeli po elektronski pošti.

• Za prijavljenih od 2 do 5 udeležencev iz iste družbe obračunamo 10 % popusta.
• Za prijavljenih več kot 5 udeležencev iz iste družbe obračunamo 15 % popusta.
• Za prijavljenih od 2 do 5 udeležencev iz kolektivnega člana revizijske družbe ali kolektivnega člana pravne osebe obračunamo 20 % popusta.
• Za prijavljenih več kot 5 udeležencev iz kolektivnega člana revizijske družbe ali kolektivnega člana pravne osebe obračunamo 25 % popusta.
Popusti se med seboj ne seštevajo, velja tisti, ki je višji.

Podatke za plačilo konference boste prejeli po elektronski pošti.

Po določbah pravilnikov o priznanju dodatnega izobraževanja se pooblaščenim ocenjevalcem vrednosti, preizkušenim računovodjem, preizkušenim notranjim revizorjem, preizkušenim revizorjem informacijskih sistemov, preizkušenim davčnikom in revizorjem ter pooblaščenim revizorjem za konferenco prizna 12 ur.

Za pooblaščene ocenjevalce vrednosti ima konferenca oznako B.
Za pooblaščene revizorje je Agencija za javni nadzor nad revidiranjem konferenci določila oznako A.

Prijava enega uporabnika

Za prijavo je naprej potrebna registracija v naš sistem SIS. Ob registraciji vnesite svoje ime, priimek, geslo in elektronski naslov. Po uspešni registraciji lahko na portalu ali prek spodnje povezave dostopate do seminarja in se nanj tudi prijavite s klikom na gumb Prijava na seminar.

Prijava več oseb preko podjetja

  • Prva prijava

Za prijavo je naprej potrebna registracija v naš sistem SIS. V sistem naj se registrira ena oseba, ki bo upravljala podatke o podjetju in urejala prijavljene na seminar. Ob registraciji poleg osnovnih podatkov še obvezno izpolnite podatke o podjetju(na to podjetje bomo za vse prijavljene potem izstavili račune). 

Po registraciji na pregledu profila preverite podatke o podjetju in se pomaknite v meni za upravljanje podjetja s klikom na gumb Prijavi se kot upravljalec tega podjetja. Preverite ime podjetja in kliknite Shrani. Prikaže se nadzorna plošča za upravljanje podjetja. S klikom na gumb Uporabniki dostopate do vseh oseb, ki jih upravljate s tem računom. Dodajte potrebne uporabnike. Nato se vrnite na željeni seminar. Na dnu strani bo gumb, ki Vam bo omogočal prijavo prek podjetja. Na tem mestu boste lahko enostavno prijavili uporabnike.

  • Nadaljne prijave

Na dnu pregleda seminarja se bo nahajal gumb za prijavo prek podjetja. Nato se bo izpisal seznam uporabnikov. S klikom na gumb prijava boste uporabnika prijavili na izobraževanje.

Prijava Odjava